YAŞLILIKTA CİNSEL YAŞAM

YAŞLILIKTA CİNSEL YAŞAM

Yaşlılıkla birlikte tüm vücut fonksiyonlarında olduğu gibi cinsellikte de doğal bir yavaşlama ve düşme meydana gelir. Erkekte penis yapısında değişiklikler, sertleşme süresi ve kalitesinde azalma, cinsel istekte değişmeler görülür. Ayrıca sinir sisteminde, damarlarda,  hormon dengesinde meydana gelen değişimler ile şeker hastalığı, kalp-damar problemleri ve bunların tedavisinde kullanılan ilaçlar da cinsel fonksiyonları olumsuz etkileyebilir. Ancak bu değişimler cinselliğin bittiği anlamına gelmez.

 

Kısacası gençlik yıllarında hızlı ve sık ereksiyon olabilmesine rağmen yaşlılıkta bu güçleşir, seyrekleşir. Bu yüzden kaliteli bir cinsel yaşam için öncelikle sevgi, saygı ve anlayışa dayalı bir beraberliğin önemli olduğunu belirtmeliyiz. Tatminkâr, doyurucu, kaliteli ve sevgi dolu bir birliktelik durumunda cinsel ilişkiden alınan tatmin üst düzeyde olacaktır.

 

Bu yüzden eşler arasındaki sevgi, saygı ve uyum cinselliğin sağlıklı olarak sürdürülebilmesi için de çok önemlidir.

 

Peygamber Efendimiz bir hadislerinde, “Evlilik dört sebeple yapılabilir: Soyu, güzelliği, zenginliği ve iyi huyu için. Siz iyi huylusunu tercih ediniz” buyurmaktadır.

 

Gerçekten özellikle yaşlılık döneminde güzellik, soy ve zenginliğin  önemi kalmamakta; iyi huy evliliğin mutluluk ve huzur içinde devamı için ön plana çıkmaktadır. Yaşlı evli kişi sevdiği, değer verdiği ve aynı zamanda kendisini seven, sayan, değerli olduğunu hissettiren, fedakârlıkta bulunmaya hazır ve sorumluluk taşıyan, onunla evli olduğuna hep şükreden, şefkatli ve merhametli yani kısacası iyi huylu eşine karşı ilgi ve cinsel istek duyar. Onunla birleşmekten de zevk alır, mutluluk duyar ve kaliteli tatminlik hissini doyurur.

 

 
 


Üye Girişi
E-Bülten
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi ?

Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

  • BİZE ULAŞIN

  • Akdeniz Caddesi Battalgazi Sok. Sağlık Ap. No 19-1  Fatih / İstanbul

  • +90 212 532 77 79

  • +90 212 635 97 94

  • sefasaygili@hotmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik